لیست اختراعات حسين ابراهيم زاد
كفي هوشمند مبتني بر بيوفيدبك با روش سنجش وزن¬گذاري بيمار در زمينه فني پزشكي و تجهيزات پزشكي است كه شامل طراحي و بسياري از كاربرد هاي پزشكي ، نياز به كنترل و مراقبت از ميزان فشاري است كه به پا و اندام تحتاني بيمار وارد مي شود. پس از انجام جراحي بر روي اندام هاي تحتاني نياز است كه وزن گذاري به صورت محافظت شده با مقدار خاصي انجام شود تا باعث مشكلات و عوارض نشود و از طرفي توصيه به وزن گذاري پس از جراحي ارتوپدي ، از عدم وزن گذاري كامل تا وزن گذاري پارشيل و وزن گذاري كامل متغير است كه در هر زمان در طي پيگيري بيمار توصيه مي شود كه حدود چند درصد وزن را بر روي اندام مبتلا بياندازد و مابقي وزن را به عصا منتقل كند. از طرفي نمي توان اندام را به طور كامل در اين دوره بدون وزن كرد زيرا احتمال استئوپروز(پوكي استخوان ) در اثر عدم وزن گذاري افزايش خواهد يافت كه ارزيابي آن نيز مشكل و طولاني و دردناك خواهد بود . به همين دليل با ساخت سيستم اندازه گيري فشارهاي وارده (نيروي وزن) بر كف پاي بيماران در هنگام تحرك ، تحليل مي¬شود. بدين صورت كه فشار نقطه اي وارد شده بر هر يك از نواحي كف پا از طريق سنسورهاي متعدد تعبيه شده ، سنجش مي شود و اطلاعات آن براي پردازشگر هوشمند موجود در سيستم ارسال مي گردد . در صورتي كه فشار وارده از حد مجاز تعيين شده براي هر بيمار بيشتر باشد، هشدار لازم براي جلوگيري از ادامه حركت را به بيمارمي دهد. علاوه بر اين، كليه اطلاعات وارد شده بر روي حافظه برد الكترونيك ذخيره شده و در مقاطع مختلف با استفاده از نرم افزار واسط و رابط ارتباطي( بي سيم/ با سيم) نيروي وزن وارده در هنگام تحرك بيمار جهت تحليل هاي بيشتر و نظارت بر دوره درمان در اختيار پزشك معالج قرار مي گيرد.
دستگاه جااندازي هوشمند استخوان (smart bone reduction device) كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه در شكستگي ران بجاي جااندازي بسته كه بهترين روش است، به دليل سختي مجبور به جااندازي باز مي شويم طراحي شده است. با اين راه حل كه با كمك اسليوهاي مدرج رزوه دار عمودي پروگزيمال كه پس از لحاظ كردن فاصله تا مركز مدولا به اندازه 15 سانتيمتر وارد دسته راهنماي چرخان مي شوند و اسليوهاي ديستال كه به اندازه 8 سانتيمتر وارد دسته راهنماي يونيورسال مي شوند استخوان را تحت كنترل مي گيريم. سپس دستگاه يونيورسال را كه در هر سه محور X و Yو Z قابليت حركت دارد به نقطه صفر مرجع در هر سه محور مي بريم. با كشش طولي و بردن دستگاه به موقعيت پيش فرض صفر به صورت خودكار شكستگي جا مي افتد. چرخش هم محور دو قسمت حول مركز مدولا، چرخش را بدون جابجايي ثانويه اصلاح مي كند. چون اسليوها فقط به اندازه ضخامت كورتكس وارد استخوان مي شوند بدون نگراني از مزاحمتشان امكان تراشيدن مدولا و عبور نيل هست. اين دستگاه در موارد شكستگي ران و يا ساير استخوانهاي دراز و استئوتومي با رعايت اصول مذكور قابل استفاده است.
ماشيني شدن دنيا امروز و نياز جوامع به ايجاد تفريحات سالم، و همچنين استقبال گروه¬هاي اجتماعي از تفريحات و ورزش¬ها آبي، باعث شده كه كشورهاي مختلف جهان سرمايه¬گذاري قابل توجهي را معطوف اين حوزه كنند. از اينرو، در اين اختراع سعي شده يك دوچرخه¬ي آبي با نام ”آبيرو“ براي مقاصد تفريحي و ورزشي طراحي شود. اين دوچرخه با بهره گيري از علم مكانيك و يك طراحي خلاقانه انرژي انتقالي به ركاب¬هاي دوچرخه را طي فرآيندي به پروانه منتقل مي¬كند. اين طراحي خلاقانه باعث سرعت قابل توجه اين دوچرخه مي¬شود و در نوع خود در كشور از نظر سرعت، طراحي، و هزينه¬ي توليد بي¬نظير است. لازم به ذكر است كه طراحي خلاقانه¬ي اين دستگاه باعث صرفه¬جويي قابل توجهي در هزينه، نسبت به نمونه¬هاي مشابه¬ي خارجي آن، شده است. كپسول¬هاي اين شناور از جنس فايبر گلاس بوده و بخاطر طراحي كاتاماراني آن امكان واژگوني شناور را به حداقل مي¬رساند. علاوه بر اين، با تعبيه¬ي كپسول¬هاي هوا در داخل بدنه، امكان غرق شدن شناور در صورت آسيب ديدگي كپسول¬ها تقريبا به صفر مي¬رسد.
اختراع دستگاه تشخيص حركت عضلات باقي مانده در معلولان قطع عضو و طراحي و ساخت پروتز مبتني بر آن(Movement Detection system for remained muscles of amputated limb and designing prosthesis based on it) كه در زمينه تجهيزات پزشكي و الكترونيك كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه در بيماران مبتلا به قطع اندام جهت شناسايي حركت ارادي مد نظر بيمار و در نتيجه حركت متناظر پروتز مصنوعي آن دچار مشكل هستيم ساخته شده است با اين راه حل كه در داخل عضلات ساعد يا هر عضو مورد نظر، يك تگ بيومتريال(مانند يك گوي كوچك آهنربايي) كه قابل شناسايي توسط گيرنده مخصوص خود از روي پوست است(مانند يك گيرنده مغناطيسي)،قرار داده شود. با حركت عضله اين تگ نيز حركت خواهد كردو چون اين جسم هميشه مسيري مشخص را طي مي كند ميزان حركت و سرعت آن با شبكه گيرنده هاي ماتريسي بيرون پوست و داخل پروتز رديابي مي شود. گيرنده دو پارامتر موقعيت و سرعت را در اختيار پردازنده گذاشته و پردازنده موتورهاي الكتريكي متناظر را به حركت درمي آورد. با توجه به تعدد عضلات باقيمانده و عدم نياز به تفسير امواج عصبي دخيل در انقباض، امكان افزايش درجه آزادي و انجام تعداد حركات ارادي بيشتر وجود دارد.
وسيله اي مي باشد كه در زمينه تجهيزات پزشكي و در افرادي كه حس كف پا ندارد ( مانند ديابت، اختلالات تيروييدي و اختلالات روماتوئيدي وقطع پا) كاربرد دارد. وسيله شامل يك كفي مي باشد كه در كف كفش و يا ته پروتز پا تعبيه مي شود. رد اين كفي سه عدد بالشتك سليكوني پر از روغن ، دو عدد در جلو و يك عدد در عقب بر روي پاشنه، طراحي گرديده است كه هر كدام به صورت جداگانه به يك بالشتك روغن دار سكيكوني به صورت متناظر متصل مي شود. سه بالشتك ثانويه بر روي يك نوار پارچه اي كه در پروگزيمال ران بسته مي شود تعبيه مي گردد. در حين راه رفتن و تماس پا با زمين هر كدام ار بالشتكها در كف پا كه فشرده شوند، با افزايش فشار روغن، يك بالشتك متناظر در داخل ران بر روي نوار پارچه اي نيز برجسته شده كه موجب حس آن ناحيه پوست مي گردد. با گذشت زمان مغز اين نقطه را به عنوان مركز حس كف پا مي شناسد.
پروتز مصنوعی در مفصل جابجا شده دیستال رادیواولنار
(Distal Radio-Ulnar Translocated Joint Prosthesis)
اختراع پروتز مصنوعي در مفصل جابجا شده ديستال راديواولنار(Distal Radio-Ulnar Translocated Joint Prosthesis) كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد براي حل اين مشكل كه در موارد آرتروز و قفل كردن مفصل ديستال راديواولنار جهت بازيابي حركت نيازمند رزكشن قسمتي از ديستال اولنا هستيم ساخته شده است با اين راه حل كه 2 سانتيمتر از استخوان ديستال اولنا 2 سانتيمتر بالاي مفصل برداشته مي شود سپس استم پروتز در ديستال و پروكسيمال تعبيه مي شود. با قراردادن گوي بين دو استم و تنظيم فاصله بين دو سطح مفصلي يك مفصل مصنوعي معادل مفصل طبيعي 2 سانتيمتر بالاتر از ان ايجاد مي شود. وجه تمايز اين مفصل نسبت به روشهاي مرسوم، عدم نياز به دستكاري نسج نرم و ايجاد اسلينگ تاندوني، از بين رفتن احتمال جوش خوردن دو قطعه استخواني به هم و بازيابي دامنه كامل حركتي است. بر خلاف پروتزهاي موجود، استخوان نرمال كارپ با سطح فلزي مفصل نمي شود و مفصل اولنوكارپال سالم نگه داشته مي شود. همانند روش متداول قابليت فيوژن استخواني ديستال اولنا به ديستال راديوس حفظ مي شود. در اين روش ساعد حين حركات چرخشي دچار جابجايي بيش از حد در ديستال نمي شود و تداوم استخوان در ديستال مشابه شرايط طبيعي حفظ مي شود.
عنوان اختراع: تكيه گاه دست ارگونوميك قابل تنظيم و قابل نصب بر روي ميز اداري و نوار نقاله صنعتي زمينه فني : ارگونومي و مكانيك مشكل فني: در ايستگاه هاي كاري مختلف مثل هنگام كار روي ميز، اپراتورهاي نوارنقاله در كارخانجات و ... وقتي آرنج روي سطح كار قرارداده مي شود باعث ناراحتي و بروز اختلالات اسكلتي عضلاني در دست مي شود. نمونه هاي قبلي آرم پد فقط قابليت نصب بر روي ميز اداري و سطوح باريك را دارند و همچنين امكان به كارگيري آنها در صنعت وجود ندارد. ارائه راه حل: براي رفع اين مشكل آرم پدي طراحي شد كه بتوان آن را بر روي سطوح مختلف و با ضخامت هاي مختلف نصب كرد و همچنين در تمام جهات قابل تنظيم است و اپراتور به راحتي ميتوان از آن استفاده كند. طرز كار: با استفاده از پايه قابل نصب به سطوح كه قابليت نصب و تنظيم در سطوح با ضخامت هاي مختلف را دارد دستگاه به سطوح مختلف نصب مي شود. با استفاده از اهرم متصل به پايه كه قابليت تنظيم شدن در ارتفاع هاي مختلف و همچنين گردش به اطراف را دارد اپراتور قادر است آن را متناسب با كارخود تنظيم كند.
اختراع پروتز دو مركزي سر راديوس كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه پروتز هاي موجود در بازار معايبي مانند گيركردگي پروتز( impingement)، خشكي در حركات چرخشي (پروناسيون و سوپيناسيون) و در رفتگي سرراديوس در پروتز را دارا مي باشند طراحي شده است، با اين راه حل كه اين پروتز با طراحي منحصر به فرد خود و استفاده از دو رينگ غير هم مركز به گونه اي طراحي شده است كه نيروهاي جانبي وارد شده به پروتز را تا حدامكان خنثي كرده و باعث مي شود سر در پايدارترين وضعيت قرار گيرد. كاربرد اين پروتز در شكستگيهاي خردشده سر راديوس، جايگزيني سر راديوس به هر علت مانند تومور و يا ناپايداري مفصل آرنج و يا جا به جايي پروتز قبلي سر راديوس با يك سر جديد مي باشد.
اختراع پلاك بست زننده كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه هنگام جايگذاري پلاك هاي قبلي درون استخوان، بدنه ي پلاك به استخوان گير مي كرد، احتمال آسيب رساندن به استخوان وجود داشت و فرايند جايگذاري پلاك را با مشكل مواجه مي كرد، طراحي شده است، با اين راه حل كه در پلاك جديد جهت قلاب بر خلاف پلاك قديمي در قدام قرار گرفته است . بنابراين هنگام استفاده از اين وسيله سوراخ كوچك تري در استخوان ايجاد مي گردد، كمپرشن بيشتري ايجاد مي كند و جايگذاري پلاك درون استخوان راحت تر صورت مي گيرد. اين پروتز در در همه موارد نيازمند تعبيه پيچ لگ و يا حتي مواردي كه پيچ قابل جاگذاري نيست كاربرد دارد. همچنين در تثبيت قطعات خردشده يا باترفلاي، در شكستگي مايل كوتاه و در شكستگيهاي مناطقي كه تعبيه پيچ بخاطر محدوديتهاي آناتوميك با دشواري روبروست قابل استفاده است.
براي حل اين مشكل كه در شكستگي هاي جابجا يا ناپايدار يا پيچيده اينترتروكانتريك يا هر شكستگي داخل مفصلي كه نيازمند كمپرشن در مسير شانز هستيم و با روشهاي متداول بسته مانند كاربرد شانز معمولي يا پين معمولي قابل حصول نيست طراحي و ساخته شده است. ابتدا با پين ظريف، مسير درست عبور ميله رزوه دار بلند(شانز) پيدا مي شود. سپس با كمك شانز درشت كانوليتد كه رزوه هاي انتهاي آن قابليت سوراخ كردن استخوان را دارند، وارد استخوان مي شود و با كمك رزوه هاي درشت، بدنه شانز با حداكثر گيرايي به استخوان متصل مي شود و سپس با كمك مهره كروي آزاد، كمپرشن در مسير طولي شانز در محل شكستگي گرفته مي شود. اين شانز مزاياي روش تثبيت داخلي با كمك ايمپلنت داخلي مستلزم برش جراحي و نيز مزاياي روش تثبيت خارجي با كمك پين را تواما دارا مي باشد و در شكستگي هاي داخل مفصلي و يا اينترتروكانتريك پايدار يا ناپايدار كه بيمار تحمل جراحي باز را ندارد قابل استفاده است.
موارد یافت شده: 17